Причини відвідати Стамбул з Günsel

Стамбул має все: понад 2500 років історії, культури та традицій, дивовижні пам’ятки, живу нічне життя та захоплюючі краєвиди. Це трансконтинентальна мегаполіс – це швидкоплинний культурний котел, який ви не можете пропустити. Ось топ-7 причин, чому варто планувати поїздку до Стамбула прямо зараз з Günsel:

Стамбул – місто чотирьох імперій
Рим і Стамбул мають понад два тисячоліття історії, але протягом більшої частини часу Стамбул був більшим, впливовішим і багатшим за Рим.

Стамбул був столицею чотирьох імперій: Римської імперії (330-395), Візантійської імперії (395-1204), Латинської імперії (1204-1261), Візантійської імперії (1261-1453) та Османської імперії (1453-1922). Історія Стамбула дуже багата, і сліди кожної з цих імперій все ще можна помітити.

Екскурсії по культурним і основним пам’яткам Стамбула
Як кажуть, Стамбул – це місце, де сходиться схід і захід, або навпаки. Це унікальне розташування разом із його історією та мешканцями різних культурних традицій робить це місто справжнім культурним котлом.

У Стамбулі стоять столітні будівлі поряд з сучасними хмарочосами. В тому ж районі мечеті, церкви та синагоги закликають відданих мешканців. Ліберальні та консервативні мусульмани мирно живуть поруч, разом із представниками десятка інших релігій або вірувань. Однак усі вони мають щось спільне: світово відому турецьку гостинність.

Погрузіться в екзотичну турецьку культуру
Незважаючи на вік міста, на щастя, багато залишків блискучої минулості Стамбула залишилися непошкодженими. Культурна спадщина мегаполісу вражає.

Хто не чув про такі пам’ятки, як Софія, палац Топкапі, Синя мечеть, Долмабахче, Великий базар і Приправний базар?

А є ще менш відомі, але не менш красиві місця, такі як мечеть Сулейманіє, водосховище Вазиліка, вежа Галати, а також численні церкви епохи Візантії.

Стамбул – ідеальне поєднання східної і західної кухні
Столітнє змішання культур також сильно вплинуло на кулінарну сцену. У Стамбулі ви можете насолодитися різноманітними кухнями, від справжньої османської їжі, через типову турецьку кухню з її смачними мезе та м’ясними або рибними стравами, до сучасної кухні Заходу. Якщо у вас ще є апетит, обов’язково спробуйте один з численних турецьких десертів. Будь ласка, не питайте мене про найближчий McDonald’s … живіть трохи!

Чи сказали ви напої? Звісно, ви можете вибрати раку, національний анісовий напій, вибрати одне з якісних турецьких вин або насолодитися різноманіттям свіжих соків.

Стамбул – місто з живим нічним життям
Благодаря унікальному географічному розташуванню багато з найкращих місць для нічного відпочинку розташовані біля Босфору або на даху з видом на величний горизонт. Нічне життя тут живе, з величезним вибором, щоб задовольнити смак кожного.

Якщо цілу ніч провести на вечірці не ваше, а ви впредивляєтеся відпочивати на кафе-терасі, то у вас також є для цього багато варіантів.

Насолоджуйтесь нічним життям в Стамбулі по-максимуму
Магазинів вдосталь в Стамбулі. Ви можете піти розкішно і традиційно відвідати один із багатьох сучасних торгових центрів, розкиданих по всьому місту. Або ви можете шукати автентичні, ручної роботи предмети від місцевих дизайнерів та ремісників в менш туристичних районах міста.
Якщо ви любите торгуватися, то Великий базар, звичайно, є найкращим місцем для шопінгу на землі. Також не забудьте запасатися екзотичними приправами, оливками або великим вибором горіхів.

Стамбул – місто з захоплюючими краєвидами
В місті не бракує захоплюючих видів. Одним з моїх улюблених є силует міста, який видно з човна на Босфорі під час заходу сонця. На другому місці – вид з мостів, на жаль, вам потрібно поїздку, щоб відчути це. Для 360-градусного панорамного виду на Стамбул ви можете відвідати вежу Галату або один з багатьох дахових барів.

Плануйте свою поїздку до Стамбула з Günsel (gunsel.ua) і насолоджуйтеся чудесами міста з комфортом та легкістю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *